Sastojci:

✦400 g piškota

✦mlijeko za močenje

✦1 žlica ruma

✦3 pudinga od vanilije

✦100 g šećera

✦800 ml mlijeka

✦250 g mascarponea

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: Na dno kalupa dimenzije 22 x 20 cm poslagati piškote kratko močene u mlijeko s žlicom ruma. U 300 ml mlijeka pomiješati puding pa uku­hati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati na laga­noj vatri dok se ne zgusne, maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom da se ohladi. U ohlađeni puding umiksati mascarpone sobne temperature. Pripre­mljenu kremu preliti po piškotama. Ponovo posla­gati piškote, te ih lagano utisnuti u kremu. Vrhnje za šlag istući i premazati po ohlađenom kolaču. Posuti čokoladom u prahu.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakZašto sijati usjeve za zelenu gnojidbu?
Sljedeći članakPriznata prva oznaka „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ za sektor voća
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.