Biskvit:
✦4 jaja
✦4 žlice šećera
✦3 žlice oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema:
1. Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg postupno dodavajući šećer. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno i prašak za pecivo. Sve kratko sjediniti.
2. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 30 x 20 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 25 minuta.
Krema:
✦130 ml vrhnja za šlag
✦350 g bijele čokolade
✦100 g jagoda
Priprema:
3. Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja, pa preliti po sjeckanoj bijeloj čokoladi. Miješati do glatke smjesa dok se čokolada ne otopi. Ohladiti na sobnoj temperaturi, zatim staviti u hladnjak na 30 minuta.
4. Izmiksati dok se ne poveća volumen i ne postane pjenasto. Dodati jagode prethodno sjeckane na sitne kockice. Sjediniti i rasporediti po biskvitu.
Žele:
✦220 g jagoda
✦60 g šećera
✦300 ml vode
✦1 mljevena želatina
Priprema:
5. Želatinu pripremiti po uputi s vrećice. Jagode usitniti pomoću štapnog miksera ili u blenderu pa zajedno s vodom kuhati. Dodati šećer i sve zajedno prokuhati. Dodati nabubrenu želatinu i miješati dok se ne otopi. Maknuti s vatre i malo ohladiti. Rasporediti po kremi od bijele čokolade i staviti u hladnjak na 1 – 2 sata da se stisne.
Mousse:
✦300 g jagoda
✦200 ml vrhnja za šlag
✦1 mljevena želatina
Priprema:
6. Jagode usitniti štapnim mikserom ili u blenderu, pa procijediti da se odstrane koštice. Želatinu pripremiti po uputama na vrećici i otopiti na laganoj vatri. Vrhnje izmiksati u mekši šlag. Pire prokuhati, maknuti s vatre i sjediniti s želatinom. Ohladiti do sobne temperature, pa pjenjačom umiješati šlag. Rasporediti po želeu od jagoda i ostaviti u hladnjaku preko noći da se stisne. Ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Moji voćni kolači