width=TIJESTO
• 5 dag tamne, nasjeckane čokolade
• 2,5 dag maslaca
• 3 jaja
• 1 žlica meda
• 20 dag šećera
• 8 dag brašna
• 15 dag oraha (nasjeckanih)
• 5 dag mljevenih badema
• soda bikarbona
• prašak za pecivo

KREMA
• 600 ml mlijeka
• 2 pudinga od vanilije
• 20 dag šećera u prahu
• 15 dag maslaca
• 4 banane (isjeckane)

Za biskvit:

Rastopite tamnu čokoladu i maslac. Umiješajte jaja, med i šećer, pa postupno čokoladu. Zatim smjesi dodajte brašno, orahe i bademe. Pecite 30 min na 180 º. Prekrijte folijom i pecite još 45 minuta. Kad se ohladi, biskvit narežemo na tanke ploške.

Za kremu:

prokuhajte 500 ml mlijeka i dodajte puding umućen u 10 ml mlijeka. Gotov puding prohladite, te mu dodajte maslac sa šećerom u prahu. Ploške naizmjenično punite kremom i bananama te ukrasite mljevenim orahom po želji.

Prethodni članakLagana torta od limete
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.