width=Tijesto (mjera je čaša od jogurta):
– 3 čaše čvrstog jogurta
– 2 čaše šećera
– 1 čaša ulja
– 1 čaša kokosovog brašna
– 2 čaše oštrog brašna
– 3 žlice kakaa
– 2 žličice sode bikarbone

Međusloj:
– 6 žlica Nutelle

Krema:
– ½ l vrhnja za šlag
– 5 žlica Nutelle

Priprema tijesta: Umutiti jogurt, šećer, ulje, kokosovo brašno i brašno pomiješano s kakaom i sodom. Peći oko 25 minuta na 180 °C, u kalupu obloženom papirom za pečenje, dimenzije 20 x 30 cm.

Priprema međusloja: Kad se biskvit ohladi premazati ga s Nutellom.

Priprema kreme: Izmiksati vrhnje za šlag i dodati 5 žlica Nutelle. Premazati po kolaču te dobro ohladiti. Po želji ukrasiti kokosovim brašnom ili ribanom čokoladom.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakNaknada za bolovanje zbog ozljede izvan RH
Sljedeći članakVerin kolač
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.