Verin kolač

166

Tijesto:
– 25 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 10 dag maslaca od kikirikija
– 3 dag oguljenog kikirikija
– 15 dag šećera
– 2 jaja
– 1 žlica mlijeka
– 2 banane
– 1 žlica limunovog soka

Premaz:
4 dag oštrog brašna
– 3 dag šećera
– 2 dag maslaca od kikirikija
– 2 dag maslaca
– 1 dag oguljenog kikirikija

Priprema tijesta: Dobro pomiješati brašno s praškom za pecivo, dodati maslac, nasjeckani kikiriki, šećer, jaja i mlijeko. Oguliti banane, zgnječiti ih vilicom i pomiješati s limunovim sokom te ih umiješati u tijesto. Uliti smjesu u manji kalup (kao za kruh) koji je prethodno namašćen i prekriven papirom za pečenje.

Priprema premaza: Pomiješati brašno sa šećerom, dodati maslac od kikirikija, običan maslac te nasjeckani kikiriki. Dobro promiješati, pa dobivene mrvice razmazati po kolaču. Peći otprilike 45 minuta do 1 sat na 170 °C. Dobro ohladiti u limu. Kolač držati u zatvorenoj kutiji da se ne suši, a rezati neposredno prije posluživanja.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSočne kocke
Sljedeći članakČokoladni užitak
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.