Sastojci:

✦115 g omekšalog margarina

✦50 g smeđeg šećera

✦1 vanilin šećer

✦2 jaja

✦2 veće zrele banane

✦100 g jogurta

✦125 g oštrog brašna

✦70 g kokosovog brašna

✦2 g (na vrh noža) sode bikarbone

✦½ praška za pecivo

✦1 žličica cimeta

✦prstohvat soli

✦50 g sjeckanih pečenih badema

✦listići badema za posipanje

Priprema: Izmiksati omekšali margarin sa smeđim i vanilin šećerom, pa dodati jaja. Dodati vilicom izgnječene banane i jogurt te pomiješane suhe sastojke (brašno, kokosovo brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, cimet i sol) i izmiksati. Na kraju dodati sjeckane bademe i promiješati. Kalup za kruh obložiti papirom za pečenje i rasporediti smjesu. Na vrh posuti listiće badema i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 35 – 40 minuta dok ne porumeni. Provjeriti čačkalicom da li je pečeno. Ako čačkalica nakon što se ubode u sredinu kolača bude suha, kolač je pečen.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakKako ispravno gnojiti u ratarstvu?
Sljedeći članakGumeni kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.