Biskvit:

✦500 ml mlijeka

✦100 g šećera

✦250 g oštrog brašna

✦3 žlice ulja

✦4 žlice džema od šljiva ili dr.

✦2 žlice kakaa

✦2 žličice sode bikarbone

Priprema: U posudi pjenjačom dobro izmiješati sve sastojke. Staviti papir za pečenje u kalup dimenzije 30 x 40 cm, pa uliti pola smjese i peći na 180 °C 8 – 9 minuta. Ponoviti postupak i ispeći još jednu koru, pa obje okomito prerezati na pola, tako da budu četiri. Može se peći i svaka posebno u kalupu 30 x 20 cm.

Krema:

✦600 ml mlijeka

✦150 g šećera

✦80 g oštrog brašna

✦2 žličice arome vanilije

✦200 g margarina

Priprema: Brašno izmiješati s malo mlijeka bez gru­dica, a ostatak sa šećerom i aromom vanilije staviti na vatru da provrije. Skuhati kremu miješajući pje­njačom. Maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom. U ohlađeno umiksati omekšali margarin sobne tem­perature. Svaku koru namazati kremom.

Dekoracija:

✦ribana čokolada za kuhanje

Priprema: Kolač ukrasiti ribanom čokoladom.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakBanana kruh s kokosom
Sljedeći članakMalčeri za rezidbene ostatke iz voćnjaka i vinograda
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.