Sastojci (za oko 4 čaše):

✦250 ml mlijeka

✦2 žličice gustina

✦2 žličice arome badema

✦3 – 4 žlice vanilin šećera

✦3 žumanjka

✦200 ml vrhnja za šlag

✦2 banane

✦125 g piškota

✦100 ml hladne kave

✦2 žlice Amaretta ili ruma

Priprema: U malo mlijeka pomiješati gustin, aromu badema, vanilin šećer i žumanjke, pa pažljivo ukuhati u ostatak mlijeka u gustu kremu stalno miješajući. Neka se malo ohladi. Istući šlag od vrhnja, a banane narezati na kolutiće. Piškote razlomiti na manje komade pa ih kratko umočiti u kavu pomiješanu s Amarettom ili rumom. U visoke čaše slagati piškote, kremu, banane i šlag, pa ponoviti još jednom postupak. Ukrasiti bademovim listićima ili čokoladnim strugotinama.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Trobojni mousse

Prethodni članakZašto hrvatska poljoprivreda nazaduje iako se ulažu znatni novci (2)?
Sljedeći članakNovi standard u zaštiti i prihrani bilja
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.