Trobojni mousse

150

Sastojci (za 4 čaše):
– 1 žličica mljevene želatine
– 1 žlica hladne vode
– 1,2 dcl mlijeka
– 2 jaja
– 3 žlice vanilin šećera
– 5 dag tamne čokolade (s 75 % kakaa)
– 5 dag bijele čokolade
– 5 dag mliječne čokolade
– 2 dcl vrhnja za šlag

Priprema: Želatinu pomiješati s hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Žumanjke pjenasto miksati s 2 žlice vanilin šećera. Mlijeko zakuhati, miksajući uliti pola u žumanjke, pa vratiti u ostatak mlijeka i miješati na pari 6 – 7 minuta, dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i umiješati želatinu. Podijeliti smjesu u tri zdjelice i u svaku dodati po jednu vrstu sitno sjeckane čokolade. Miješati dok se čokolada ne otopi. Vrhnje miksati u čvrst šlag, a bjelanjke s jednom žlicom vanilin šećera u snijeg. U svaku zdjelicu s čokoladom pažljivo ručno dodati trećinu šlaga i trećinu snijega. Rasporediti u 4 čaše kremu s tamnom čokoladom, te staviti u zamrzivač na 10 minuta. Na tamnu kremu staviti kremu s bijelom čokoladom, pa opet u zamrzivač na 10 minuta. Na kraju staviti kremu s mliječnom čokoladom i ohladiti. Ukrasiti ribanom čokoladom i rezanim jagodama.

Recept iz knjige „Premium kolači, deserti i slastice“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKolačići uz pivo
Sljedeći članakCoconut kocke
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.