Sladoled na štapiću

80

Sastojci:
✦ 30 dag malina
✦ 7,5 dag šećera u prahu
✦ 1 jaje
✦ 40 dag punomasnog jogurta
✦ 8 kalupa za sladoled ili praznih čašica od jogurta
✦ 8 drvenih štapića

Priprema: Maline oprati i osušiti. Odvojiti 12,5 dag, a ostale usitniti u blenderu sa žlicom šećera u prahu. Jaje istući na pari s ostatkom šećera i dobivenu smjesu umiješati u jogurt. Odvojite ¼ kreme, te je pomiješati s trećinom pirea od malina. U ostalih ¾ kreme od jogurta umiješati cijele maline, pa tu smjestu staviti na dno kalupa za sladoled. Staviti na 30 minuta u zamrzivač. Uliti preostale izmiksane maline bez smjese od jogurta, pa na to jogurt s izmiksanim malinama. U svaku posudicu zataknuti drveni štapić i ostaviti barem 3,5 sati u zamrzivaču prije posluživanja.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakFantazija
Sljedeći članakGnojidba pitanje br. 34
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.