width=Sastojci (za oko 4 čaše):
– 1 mljevena želatina
– 4 dcl vrhnja za šlag
– 0,8 dcl mlijeka
– 3 dag šećera
– 10 listića mente
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 10 dag borovnica

Priprema: Želatinu preliti s hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Staviti kuhati vrhnje za šlag i mlijeko, te dodati šećer i listiće mente. Prije nego zavrije dodati sjeckanu čokoladu i maknuti s vatre. Miješati dok se čokolada ne otopi. Želatinu ocijediti i miješajući dodati u smjesu, pazeći da ne ostanu grudice. Smjesu kroz sito, kako bi se uklonile grudice i menta, uliti u visoke desertne čaše prethodno namočene hladnom vodom. Ostaviti hladiti na sobnoj temperaturi, a potom i u hladnjaku da se dobro ohladi. Ukrasiti borovnicama i listićima mente.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakMeđuparlamentarna konferencija “Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede”
Sljedeći članakPolumjeseci bez brašna
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.