Panna cotta s borovnicama

47

Sastojci (za oko 4 čaše):
– 1 mljevena želatina
– 4 dcl vrhnja za šlag
– 0,8 dcl mlijeka
– 3 dag šećera
– 10 listića mente
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 10 dag borovnica

Priprema: Želatinu preliti s hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Staviti kuhati vrhnje za šlag i mlijeko, te dodati šećer i listiće mente. Prije nego zavrije dodati sjeckanu čokoladu i maknuti s vatre. Miješati dok se čokolada ne otopi. Želatinu ocijediti i miješajući dodati u smjesu, pazeći da ne ostanu grudice. Smjesu kroz sito, kako bi se uklonile grudice i menta, uliti u visoke desertne čaše prethodno namočene hladnom vodom. Ostaviti hladiti na sobnoj temperaturi, a potom i u hladnjaku da se dobro ohladi. Ukrasiti borovnicama i listićima mente.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMeđuparlamentarna konferencija “Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede”
Sljedeći članakŠareni štapići
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.