Coconut kocke. Brze kocke savršene kombinacije kokosa u biskvitu i čokolade u kremi koja će naprosto raspametiti sve ljubitelje tog čarobnog spoja okusa.

 width=

Tijesto:
– 6 bjelanjaka
– 20 dag šećera
– 15 – 20 dag kokosovog brašna

Krema:
– 6 žumanjaka
– 2 žlice šećera
– 2 žlice jake crne kave
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 10 dag margarina

Priprema tijesta:

Istući snijeg od bjelanjaka pa postupno dodavati šećer. Kuhačom umiješati kokosovo brašno. Peći u namaštenom i pobrašnjenom limu na 150 – 160 °C 20 – 30 minuta.

Priprema kreme:

Tući na pari žumanjke i šećer dok se ne zgusne. Dodati kavu i otopljenu čokoladu, a u ohlađeno izrađeni margarin. Staviti na tijesto i posipati kokosovim brašnom ili ribanom čokoladom.

 

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakTrobojni mousse
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.