Tijesto:
– 4 jaja
– 10 dag šećera
– 12 dag glatkog brašna
– 6 dag Lino lade nougat
Nadjev:
– 35 dag višanja iz kompota
– 1 puding od vanilije
– 3 žlice šećera
– 3 banane
– limunov sok
Krema:
– 2,5 dcl jogurta
– 2,5 dcl kiselog vrhnja
– 14 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 7 listića želatine (ili 1,25 mljevene)
– 1 dcl likera Batida de coco ili nekog drugog likera od kokosa
– 2,5 dcl vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Cijela jaja miksati sa šećerom, pa dodati Lino ladu. Postupno ručno umiješati brašno. Peći u kalupu 20 x 30 cm oko 15 minuta na 180 °C. Ohlađen biskvit prerezati na pola. Svaku polovicu natopiti mlijekom i likerom.
Priprema nadjeva: Ocijediti višnje od soka. U sok dodati vode da bude ½ l tekućine, pa u nju ukuhati puding sa šećerom. U kuhano dodati ocijeđene višnje. Vrući nadjev staviti preko prvog biskvita. Na ohlađeno narezati kolutiće banana i poprskati limunovim sokom da banane ne potamne.
Priprema kreme: Izmiksati jogurt, kiselo vrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer. Želatinu otopiti prema uputi na vrećici, pa umiješati u smjesu jogurta, vrhnja i šećera. Dodati liker i na kraju čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Na banane staviti pola kreme, pa na kremu drugi biskvit, na njega opet banane, pa ostatak kreme. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“