Tijesto:
– 4 jaja
– 8 dag šećera
– 12 dag brašna
– vanilin šećer
– na vrh noža praška za pecivo
Krema:
– 15 dag meda
– 25 dag lješnjaka
– 1,25 dl slatkog vrhnja
– 2 žlice ruma
– mljeveni lješnjaci
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peći u namaštenom i papirom obloženom limu. Pečeno zarolati u roladu.
Priprema kreme: Pomiješati rastopljeni med, rum, mljevene lješnjake i tučeno slatko vrhnje. Odviti roladu i premazati kremom i ponovno sve zarolati. Ostaviti nekoliko sati da se stisne, pa cijelu roladu premazati ostatkom kreme i posipati mljevenim lješnjacima.
Recept iz knjige: Moji najbolji kolači