Bijela limun bajadera

264

1 dio:
– 12,5 dag margarina
– 20 dag šećera u prahu
– sok od 1 limuna
– 40 dag mljevenih petit keksa
– 1 dcl mlijeka

2 dio:
– 4 žlice ulja
– 10 dag čokolade za kuhanje

3 dio:
– 1 dcl vode
– 20 dag šećera
– 15 dag margarina
– 25 dag mlijeka u prahu

Priprema 1. dio: Margarin i šećer dobro izmiksati, dodati mljevene kekse, mlijeko i sok od limuna. Sve zajedno dobro izmiješati i staviti u kalup veličine 35 x 20 cm obložen papirom za pečenje.

Priprema 2. dio: Rastopiti na kockice izlomljenu čokoladu s uljem na pari i preliti preko prvog dijela. Staviti u hladnjak da se čokolada stisne.

Priprema 3. dio: Vodu sa šećerom staviti da vrije 7 minuta uz povremeno miješanje. Skloniti s vatre i dodati omekšan margarin pa miksati 5 minuta. Na kraju postupno umiksati mlijeko u prahu i dobivenom smjesom premazati preko ohlađene čokolade. Vratiti kolač u hladnjak da se dobro ohladi pa rezati.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPodravske lađice
Sljedeći članakParty kocke
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.