src=PRIPREMITE ZA TIJESTO:
15 dag šećera
20 dag brašna
dl mlijeka
dl ulja
prašak za pecivo
vanilin šećer
2 jaja

PRIPREMITE ZA KREMU:
5 dl vrhnja za šlag
15 dag kokosovog brašna

Izmiješajte jaja i šećer. Dodate brašno pomiješano praškom za pecivo i vanilin šećerom. Umiješate mlijeko i ulje sve dok ne dobijete glatku smjesu. Izlijte smjesu u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite u pećnici oko 25 minuta na temperaturi 185°C. Ostavite da se ohladi pa ga prerežite vodoravno. Vrhnje istucite u čvrsti šlag. Od kokosovog brašna odvojite nešto malo za ukrašavanje a ostatak umiješate u šlag. Donji biskvit premažite s 3 četvrtine kreme. Gornji biskvit izrežite na kocke i posložite po kremi. Premažite gornji biskvit ostatkom kreme i pospite kokosovim brašnom. Izrežite kocke do dna i poslužite.

Prethodni članakPureće okruglice u soku od paradajza
Sljedeći članakLinceri
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.