Bijele kocke

162

PRIPREMITE ZA TIJESTO:
15 dag šećera
20 dag brašna
dl mlijeka
dl ulja
prašak za pecivo
vanilin šećer
2 jaja

PRIPREMITE ZA KREMU:
5 dl vrhnja za šlag
15 dag kokosovog brašna

Izmiješajte jaja i šećer. Dodate brašno pomiješano praškom za pecivo i vanilin šećerom. Umiješate mlijeko i ulje sve dok ne dobijete glatku smjesu. Izlijte smjesu u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite u pećnici oko 25 minuta na temperaturi 185°C. Ostavite da se ohladi pa ga prerežite vodoravno. Vrhnje istucite u čvrsti šlag. Od kokosovog brašna odvojite nešto malo za ukrašavanje a ostatak umiješate u šlag. Donji biskvit premažite s 3 četvrtine kreme. Gornji biskvit izrežite na kocke i posložite po kremi. Premažite gornji biskvit ostatkom kreme i pospite kokosovim brašnom. Izrežite kocke do dna i poslužite.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPureće okruglice u soku od paradajza
Sljedeći članakLinceri
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.