src= src=500 g mljevene puretine
30 g naribanog parmezana
jaje
2 luka
1/2 žličice začina
mažuran
peršin
40 g pršuta

 

Za umak:
luk
mrkva
korijen celera
1 limenka pelata
sol
žličica šećera
mješavina začina

Nasjeckajte luk i pršut, pomiješajte s puretinom, jajem i začinima. Posolite i poparite dodajte parmezan. Dobro izmiješajte. Navlažite ruke i oblikujte okruglice. Pecite ih u zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na papir koji ce upiti višak masnoće i ostavite na toplom dok ne napravite umak od rajčica . Na ulju od pečenja popržite nasjeckani luk, naribanu mrkvu i celerov korijen. Dodajte sitno sjeckane (ili ispasirane) pelate, šećer, sol i mješavinu začina. Kuhajte dok povrće omekša, a umak postane gust. Na kraju dodajte okruglice u umak i kratko prokuhajte.

Prethodni članakPalenta s vrganjima
Sljedeći članakBijele kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.