Biskvit:

✦6 jaja

✦10 žlica šećera

✦8 žlica vode

✦4 žlice prženih mljevenih lješnjaka

✦10 žlica oštrog brašna

✦2 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg uz po­stupno dodavanje šećera. Mikserom na najmanjoj brzini neprestano miksajući dodati jedan po jedan žumanjak, vodu te kratko miksajući mješavinu mlje­venih pečenih lješnjaka, brašna, kakaa i praška za pecivo. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje, di­menzije 38 x 25 cm i peći na 180 °C, oko 20 minuta.

Krema:

✦700 ml mlijeka

✦2 pudinga okusa nougat (lješnjak)

✦3 žlice škrobnog brašna (gustina)

✦150 g šećera

✦3 žlice Nutelle ili Lino Lade

✦150 g margarina

Priprema: Puding i gustin izmiješati u malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati cije­lo vrijeme miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati Nutellu i margarin sobne tempe­rature. Biskvit rezati okruglom modlicom ili čašom promjera 5 cm te svaki krug vodoravno prerezati i spajati kremom.

Dekoracija:

✦200 g bijele čokolade

✦grubo mljeveni prženi lješnjaci

Priprema: Kremom premazati i vanjske rubove šuba­rica pa ih uvaljati u grubo mljevene lješnjake. Otopiti na pari bijelu čokoladu i žlicom preliti svaku šubaricu.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakBiljni biostimulansi iz Andermatt Bioinputa
Sljedeći članakObjavljen natječaj za potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.