Bijeli biskvit u oblatni

270

Tijesto:
– 9 bjelanjaka
– 37 dag šećera
– 18 dag otopljenog margarina
– 15 dag rezanih oraha
– 15 dag grožđica
– 22,5 dag brašna
– 2 oblatne

Krema:
– 9 žumanjaka
– 27 žlica šećera u prahu
– 20 dag margarina

Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg i postupno dodavati šećer. Lagano umiješati orahe, grožđice i brašno. Margarin otopiti na laganoj vatri i uliti u pripremljenu smjesu. Tijesto ispeći u namaštenom i pobrašnjenom velikom limu.

Priprema: Žumanjke i šećer pjenasto umutiti i gusto skuhati. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.

Postupak: Oblatnu premazati polovicom kreme i na to položiti pečeni biskvit. Ostalom kremom premazati biskvit i poklopiti drugom oblatnom, i to tako da je glatka strana okrenuta gore. Lagano opteretiti i rezati idući dan.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakJabučni keksi
Sljedeći članakŠtetni organizmi u uzgoju špinata i matovilca
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.