Sastojci:
–6 većih jaja
–12 dag šećera
–½ praška za pecivo
–12 dag čokolade za kuhanje
–34 dag Schwartau džema od borovnice (1 teglica)
Priprema:
Istući bjelanjke u čvrst i sjajan sniÂjeg, pa postupno dodavati šećer. Posebno istući žumanjke s praškom za pecivo. Na pari otopiti čokoladu, malo ju ohladiti, pa umiješati žumanjcima. Polako umiješati špatulom snijeg od bjelanjaka. Peći u u kalupu za torte promjera 26 cm, obloženim papirom za peÂčenje, 30 – 35 minuta, na 170 °C. Biskvit će se dosta dići, a kad se spusti i ohladi, premazati ga džemom od borovnice. Umjesto borovniÂce može se staviti džem od višanja ili šumÂskog voća. Istući vrhnje za šlag, te premazati po džemu. Dobro ohladiti prije posluživanja.
Recept iz knjige Premium kolači – deserti islastice