/>
<p><strong><span style= Tijesto: 
-5 bjelanjaka
-20 dag šećera
-1 žlica gustina
-1 žlica mljevenih lješnjaka
-1 žlica soka od limuna

Krema:
-5 žumanjaka
-3 dcl mlijeka
-10 dag šećera
-1 vanilin šećer
-2 žlice oštrog brašna
-1 žlica gustina
-15 dag maslaca
-8 dag mljevenih lješnjaka
-5 dcl vrhnja za šlag

Priprema:

Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg, postupno dodavajući šećer. Miksati oko 10 minuta da se dobije sjajan beze. Dodati limu¬nov sok, te ručno umiješati gustin i mljevene lješnjake. S vrećicom za ukrašavanje, na papiru za pečenje, oblikovati kružiće promjera 6 cm i sušiti ih u pećnici 1 sat, na 100 °C.

 
Priprema:
 

Žumanjke miksati pjenasto, dodati malo mlijeka, šećere, brašno i gustin, te ukuhati u ostatak mlijeka. U hladno dodati miksajući izrađen maslac sobne temperature i mljevene lješnjake. Vrhnje za šlag dobro izmiksati. Kremu i šlag nanositi vrećicom za ukrašavanje. 

Slagati:

beze, krema, šlag, beze, šlag. Ukrasiti ribanom čokoladom.


Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice

Prethodni članakBobanova torta
Sljedeći članakUskršnje košarice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.