/>
<p> 
<p> 
<p style=Sastojci:

6 većih jaja

12 dag šećera

½ praška za pecivo

12 dag čokolade za kuhanje

34 dag Schwartau džema od borovnice (1 teglica)

Priprema:
Istući bjelanjke u čvrst i sjajan sni­jeg, pa postupno dodavati šećer. Posebno istući žumanjke s praškom za pecivo. Na pari otopiti čokoladu, malo ju ohladiti, pa umije­šati žumanjcima. Polako umiješati špatulom snijeg od bjelanjaka. Peći u u kalupu za torte promjera 26 cm, obloženim papirom za pe­čenje, 30 – 35 minuta, na 170 °C. Biskvit će se dosta dići, a kad se spusti i ohladi, premazati ga džemom od borovnice. Umjesto borovni­ce može se staviti džem od višanja ili šum­skog voća. Istući vrhnje za šlag, te premazati po džemu. Dobro ohladiti prije posluživanja.

 

Recept iz knjige Premium kolači – deserti islastice

Prethodni članakPrva konferencija o ekološkoj poljoprivredi u Zaprešiću
Sljedeći članakPavlova s lješnjakom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.