Tijesto:

✦ 4 bjelanjka

✦ 7 žlica šećera

✦ 1 jaje

✦ 6 žlica brašna

✦ ½ praška za pecivo

✦ 10 dag čokolade za kuhanje

Krema:

✦ 30 dag karamel bombona

✦ 8,5 dcl mlijeka

✦ 4 žumanjka

✦ 13 dag šećera

✦ 6 dag gustina

✦ 3 pudinga od vanilije

✦ 2 dcl vrhnja za šlag

Priprema: Istući bjelanjke u čvrst snijeg, pa postupno dodati šećer, te umućeno jaje. Ručno umiješati brašno i prašak za pecivo, pa polako otopljenu i malo ohlađenu čoko­ladu. Izliti u kalup veličine 25 x 20 cm i peći 10 – 15 minuta na 180 °C. Biskvit prerezati po pola i natopiti s mlijekom.

Priprema: Bombone otopiti s 2 dcl mlijeka na laganoj vatri. Žumanjke, šećer, gustin i puding sjediniti i u to dodati 1 dcl mlijeka. Zakuhati u ostatak mlijeka, zajedno s oto­pljenim bombonima, u gustu kremu. U ohla­đenu i dobro izmiksanu kremu dodati istu­čen šlag. Na pola biskvita staviti pola kreme, pa drugu polovicu i ostatak kreme.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakDvojbe pri opterećenju trsa u zimskoj rezidbi
Sljedeći članakIsplata prve rate potpora kreće 17. veljače
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.