Ninin kolač. Ovaj jednostavni kolač će vas raspametiti savršenim okusom, kremastom teksturom i brzinom pripreme za koji vam neće trebati upotreba pećnice.

Podloga:

petit keksi

Krema:

1 i ½ l mlijeka, 6 pudinga od vanilije, 1 margarin, 25 dag šećera u prahu, 30 dag mljevenih keksa, 30 dag kokosovog brašna, 30 dag mljevenih oraha

Priprema podloge:

Poslagati kekse u kalup.

Priprema kreme:

U mlijeku skuhati pudinge i ostaviti da se hladi. Miješati da se ne naprave grudice. U ohlađeno dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu. Dobro izraditi kremu i podijeliti je na tri dijela. U prvi dio kreme staviti mljevene kekse, u drugi dio kokosovog brašna, a u treći dio kreme staviti mljevene orahe.

Slaganje: Petit keksi, krema od keksa, krema od kokosa, krema od oraha.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakSlatki cvjetići
Sljedeći članakCroVin – Drugi središnji stručni skup vinogradara i vinara hrvatske
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.