width=ZA BISKVIT:
– 5 jaja
– 5 žlica šećera
– 5 žlica brašna
– 2 žlice kakaa
– 2 žlice meda
– 1 dl ulja
– 1 vanilin šećer
– 1/2 praška za pecivo

ZA KREMU:
– 300 ml vrhnja za šlag
– 1 vrećica želatine
– 2 žlice meda
– 3 žlice kiselog vrhnja

Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte postupno i ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Masu rasporediti preko papira za pečenje na velikom limu i pecite 15 min na 180 Cº. Pečeni biskvit izvadite, ohladite i prerežite na dva dijela kako biste dobili dvije kore. U međ uvremenu za kremu izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag. Želatinu pripremite prema uputi na vrećici. U šlag dodajte med i kiselo vrhnje i na kraju otopljenu želatinu. Premažite jednu koru kremom, poklopite drugom korom, lagano pritisnite površinu kako bi se slijepilo, ohladite i poslužite rezano na šnite. 

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKolač od šljiva
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.