2 S raznih strana
3 1. međunarodni susret LAG-ova u Hrvatskoj
4 – 5 Pravilnik o sustavu poljoprivrednih knjigovodstvenih podataka
6 Novci iz EU za promicanje poljoprivrednih proizvoda i hrane
8 – 9 Uljana repica – tradicionalna uljarica i gorivo budućnosti
10 I dalje visoke cijene svinja i svinjskog mesa
11 – 12 PRAVNI SAVJETI
13 STRUČNI SAVJETI
14 – 15 Tko određuje cijenu pšenice?
17 – 18 Siliranje kukuruza
19 Štete od ljetnih suša
21 Važnost osnovne gnojidbe ozimih žitarica
23 – 25 Nove najudobnije traktorske kabine
29 Velika ekonomska šteta u proizvodnji krumpira
30 Pepelnica paprike i rajčice
31 Spriječite klijanje uskladištenog krumpira
32 – 33 Jesenska zaštita krizantema
35 – 36 Kupusna "bijela mušica" – ponovno "problem"
37 Bamija – ukusno orijentalno povrće
39 Lovorvišnja – kao grm i živica
40 Limun Meyer ili kineski limun
41 – 47 MALI GOSPODARSKI SAVJETNIK Hrvatske autohtone pasmine konja
48 Nove tehnologije
49 Pisali smo prije 100 godina
50 Vinogradarska breskva – zaboravljeno voće naših starih
51 Voćarski dnevnik
52 – 53 Očuvanje kvalitete plodova sorte granny smith
54 – 55 Peronospora ili visoke temperature?
57 Otvoren natječaj za vinsku kraljicu 2014.
58 – 59 Biljke – čuvari srca
61 Sijeno – važno u hranidbi preživača
62 – 63 Zoonoze i mlijeko
65 Prodaja jarećeg i kozjeg mesa
67 100 godina organiziranog uzgojno-selekcijskog rada
69 – 71 RECEPTI – Janjeći odrezak na vrtlaričin način, Eclair s čokoladom…

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakMilch šnite
Sljedeći članakKuglice od račića
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.