width=Za biskvit
– 3 jaja
– 15 dag šećera
– 15 dag brašna
– 3 žlice kakaa
– 1 dcl ulja
– 4 žlice mlijeka
– pola žlice praška za pecivo
– 1 vanilin šećer
– 4 dcl mlijeka za prelijevanje

Za nadjev
– 2 dcl slatke vrhnja
– 3 žlice šećera
– 40 dag kiselog vrhnja
– 8 žlica šećera u prahu
– 8 žlica kokosa, po želji dodati još

Za glazuru
– 15 dag čokolade za kuhanje
– 4 žlice ulja

Pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ostale sastojke, izmiješajte i stavite na namašćen i brašnom posut lim. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta na 180 ºC. Topli biskvit prelijte mlijekom i ostavite da se ohladi. Za nadjev, umutite slatko vrhnje i šećer. Vrhnje i šećer u prahu ručno izmiješajte, dodajte kokos i šlag od slatkog vrhnja, sve još jednom ručno izmiješajte i rasporedite preko hladnog biskvita. Rastopite čokoladu s uljem te prelijte preko kolača.

Prethodni članakPužići s pudingom
Sljedeći članakLagani desert
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.