width=Za biskvit
– 3 jaja
– 15 dag šećera
– 15 dag brašna
– 3 žlice kakaa
– 1 dcl ulja
– 4 žlice mlijeka
– pola žlice praška za pecivo
– 1 vanilin šećer
– 4 dcl mlijeka za prelijevanje

Za nadjev
– 2 dcl slatke vrhnja
– 3 žlice šećera
– 40 dag kiselog vrhnja
– 8 žlica šećera u prahu
– 8 žlica kokosa, po želji dodati još

Za glazuru
– 15 dag čokolade za kuhanje
– 4 žlice ulja

Pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ostale sastojke, izmiješajte i stavite na namašćen i brašnom posut lim. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta na 180 ºC. Topli biskvit prelijte mlijekom i ostavite da se ohladi. Za nadjev, umutite slatko vrhnje i šećer. Vrhnje i šećer u prahu ručno izmiješajte, dodajte kokos i šlag od slatkog vrhnja, sve još jednom ručno izmiješajte i rasporedite preko hladnog biskvita. Rastopite čokoladu s uljem te prelijte preko kolača.

Prethodni članakPužići s pudingom
Sljedeći članakLagani desert
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.