Pužići s pudingom

90

Tijesto
– 40 dag pšeničnog brašna (po mogućnosti brašno za dizana tijesta)
– 1 vrećica kvasca
– 1,5 – 2 dl toplog mlijeka
– 1 dl ulja
– sol
– šećer

Punjenje
– 1 puding od vanilije
– šaka zlatnih grož đica (po želji)

Skuhajte puding prema uputi na vrećici, pa ga uz miješanje ohladite kako se ne bi stvorila korica na njemu. Od svih preostalih sastojaka zamijesite malo tvr đe dizano tijesto. Pokrijte ga krpom i staviti na toplo da odleži oko pola sata, dok se ne udvostrući volumen. Podijelite tijesto na dva dijela. Razvaljajte svaki posebno na debljinu od 3-4 mm. Zatim ga premažite pudingom, po želji posipite grožđ icama, i zarolajte. Izrežite oštrim nožem na roladice podjednake debljine. Izrezane roladice posložite u malim razmacima na papirom za pečenje obložen veliki lim, te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 20 minuta.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSlatke kuglice sa sezomom
Sljedeći članakBounty kolač
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.