width=Tijesto
– 40 dag pšeničnog brašna (po mogućnosti brašno za dizana tijesta)
– 1 vrećica kvasca
– 1,5 – 2 dl toplog mlijeka
– 1 dl ulja
– sol
– šećer

Punjenje
– 1 puding od vanilije
– šaka zlatnih grož đica (po želji)

Skuhajte puding prema uputi na vrećici, pa ga uz miješanje ohladite kako se ne bi stvorila korica na njemu. Od svih preostalih sastojaka zamijesite malo tvr đe dizano tijesto. Pokrijte ga krpom i staviti na toplo da odleži oko pola sata, dok se ne udvostrući volumen. Podijelite tijesto na dva dijela. Razvaljajte svaki posebno na debljinu od 3-4 mm. Zatim ga premažite pudingom, po želji posipite grožđ icama, i zarolajte. Izrežite oštrim nožem na roladice podjednake debljine. Izrezane roladice posložite u malim razmacima na papirom za pečenje obložen veliki lim, te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 20 minuta.

Prethodni članakSlatke kuglice sa sezomom
Sljedeći članakBounty kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.