width=– 20 dag sezama
– 12,5 dag brašna
– 15 dag šecera
– 1 1/2 žlicice praška za pecivo
– 2 jaja
– 1 žlica narancinog soka
– 4 žlice sezama (za valjanje)
– 1 žlica suncokretovih sjemenki
– sitno nasjeckanih (za valjanje)

Sirovi sezam popržite i sameljite sitno. Dodajte brašno, šećer i prašak za pecivo, te sve zajedno izmiješajte u multipraktiku gdje ste samljeli sezam. Jaja istucite, pomiješajte sa sokom od naranče, te pomiješajte sa sezamom. Oblikujte kuglice velićine male žličice, uvaljate u sezam i suncokretove sjmenke, te složite u kalup s masnim papirom. Pecite oko 15 min na 180 ºC.

Prethodni članakKolačić od badema i banane bez pečenja
Sljedeći članakPužići s pudingom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.