Tijesto:

✦10 bjelanjaka

✦28 dag šećera

✦2 žlice kakaa

✦28 dag mljevenih lješnjaka

✦2 žlice brašna

Priprema: Bjelanjke miksati u čvrsti snijeg, pa postupno dodavati šećer. Umiješati po­lako kakao, pržene i mljevene lješnjake, te brašno. Smjesu podijeliti na tri dijela i peći na tri puta u kalupu 20 x 30 cm obloženom papirom za pečenje, na 180 °C, 15 – 20 mi­nuta.

Krema:

✦10 žumanjaka

✦30 dag šećera

✦10 žlica gustina

✦1 l mlijeka

✦25 dag maslaca

✦12 dag čokolade za kuhanje

Priprema: Od ukupne količine mlijeka od­vojiti malo i dobro izraditi sa žumanjcima, šećerom i gustinom, te ukuhati u ostatak mlijeka. Miješati na laganoj vatri pjenjačom da se ne naprave grudice. Po samoj kremi staviti prozirnu foliju i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati izrađen maslac sobne temperature. Podijeliti na tri dijela i u jedan dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čoko­ladu. Na prvi biskvit staviti žutu kremu, drugi biskvit, čokoladnu kremu, treći biskvit i žutu kremu. Ukrasiti ribanom čokoladom.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakVažnost biostimulatora u oporavku biljaka u stresnim uvjetima
Sljedeći članakMorski val
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.