Bronhi kolač. Ovo je kolač koji ćete obožavati! Tanke biskvitne kore i osvježavajuća krema s otopljenim bronhi bombonima pretvaraju okus u čaroliju.

 src=

Tijesto (x3): 

-4 bjelanjaka

-10 dag šećera

-2 žlice oštrog brašna

-1 žlica gustina

-1 žlica octa

-1 žlica kakaa 

Krema: 

-1 l mlijeka

-20 dag Bronhi bombona

-5 žlica gustina

-5 žlica brašna

-20 dag šećera

-1 margarin

-6 dag čokolade za kuhanje 

Priprema:
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka pa dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Dodati kuhačom pomiješano brašno s gusti­nom. Na kraju u laganom mlazu dodati ocat i lagano izmješati. Peći na papiru za pečenje u velikom limu na 150 °C, 20 – 25 minuta. Pazi­ti da kore ostanu svijetle! Na taj način ispeći dvije kore. U treću koru dodati kakao prosijan sa ostalim praškastim sastojcima. 

Priprema:

Bronhi bombone otopiti u 2 dcl mlijeka. U malo odvojenog mlijeka razmu­titi pjenjačom brašno, šećer i gustin i staviti kuhati. U ostatak mlijeka dodati i mlijeko s Bronhi bombonima i sve kuhati dok se ne zgusne. U hladno umiješati izrađen mar­garin. U trećinu kreme dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu za kuhanje.

Slagati:
svijetla kora, svijetla krema, tamna kora, tamna krema, svjetla kora, svje­tla krema. Na gotov kolač staviti šlag (2,5 dcl) i čokoladnu glazuru.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2