Sastojci:

✦4 jaja

✦200 g smeđeg šećera

✦1 vanilin šećer

✦150 g čokolade za kuhanje

✦250 g margarina

✦100 g prženog sezama

✦150 g prženih sjeckanih oraha

✦350 g petit keksa

Priprema: Izmiješati pjenjačom jaja sa smeđim šećerom i vanilin šećerom, pa kuhati u većem loncu i na laganoj temperaturi uz miješanje. Čim se počne zgušnjavati, dodati čokoladu izlomlje­nu na kockice i margarin. Miješati dok se sve ne otopi i sjedini, kuhati nekoliko minuta, a kad provrije maknuti sa štednjaka. Dodati sezam pr­žen u manjoj posudi uz stalno miješanje 5 – 10 minuta, izlomljeni keks i sjeckane orahe, pa sve dobro promješati kuhačom. Rasporediti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen prozirnom folijom i žlicom dobro utisnuti. Staviti u hladnjak na nekoli­ko sati, okrenuti na odgovarajuću tacnu, maknuti foliju i rezati na prutiće ili kockice.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakBounty mrvljenac
Sljedeći članakKocke od badema i ananasa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.