Biskvit:

✦10 bjelanjaka

✦180 g šećera

✦100 g mljevenih badema

✦60 g oštrog brašna

Priprema:

Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Špatulom lagano umiješati pomiješane mljevene bademe i brašno. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 38 x 28 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 minuta, dok ne porumeni. Ohlađen biskvit prerezati okomito na dva dijela.

Preljev:

✦100 ml soka od ananasa iz kompota

Priprema:

Oba biskvita namočiti sokom od ananasa iz kompota.

Krema:

✦10 žumanjaka

✦80 g šećera

✦2 vanilin šećera

✦80 ml mlijeka

✦120 g margarina

✦300 ml vrhnja za šlag

✦340 g ananasa iz kompota (1 konzerva)

Priprema:

Pjenjačom pomiješati žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom i mlijekom. Smjesu kuhati na pari 10 minuta, dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati margarin sobne temperature i pjenasto izmiksati. Posebno umutiti vrhnje za šlag i ručno ga umiješati u kremu. U kremu umiješati ananas ocijeđen od soka i narezan na komadiće. Svaki biskvit mazati kremom, spojiti i posuti sjeckanim bademima.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakBrze sezam kocke
Sljedeći članakNjemački šarac
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.