Sastojci:
✦120 g margarina
✦150 g šećera
✦3 jaja
✦250 g oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
✦100 ml mlijeka
✦ribana limunova korica
✦100 g mljevenih oraha
✦350 g očišćenih trešanja
Dekoracija:
✦1 vrećica šlag pjene
✦100 ml mlijeka
✦trešnje za dekoraciju
Priprema:
1. Margarin sobne temperature, šećer i žumanjke pjenasto izmiksati. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i ribanu limunovu koricu.
2. Bjelanjke izmiksati u snijeg pa ga naizmjence s mljevenim orasima umiješati u smjesu silikonskom špatulom.
3. U kalup dimenzije 30 x 20 cm, obložen papirom za pečenje, rasporediti smjesu. Na vrh poslagati očišćene trešnje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 30 – 40 minuta.
Priprema dekoracije:
Pečen kolač ohladiti, izrezati i na svaku kocku staviti malo šlaga pripremljenog prema uputi s vrećice sa 100 ml mlijeka. Ukrasiti svaku kocku kolača dodatno trešnjom na vrhu.
Recept iz knjige Moji voćni kolači