Sastojci:

✦6 jaja

✦110 ml mlijeka

✦80 ml ulja

✦100 g oštrog brašna

✦½ žličice praška za pecivo

✦110 g šećera

✦1 vanilin šećer

Priprema: Pjenjačom izmiješati žumanjke s mlakim mlijekom i uljem. Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo. Bjelanjke izmiksati sa šećerom i vanilin šeće­rom u čvrst snijeg pa ih lagano ručno umiješati. Kalup dimenzije 25 x 25 namastiti ili staviti papir za pečenje i uliti smjesu. Peći 10 minuta na 170 °C, pa 20 minuta na 150 °C. Ohlađeni biskvit prerezati okomito na pola.

I još:

✦džem od šljiva (ili po želji)

✦šećer u prahu

Priprema: Jednu polovicu biskvita namazati dže­mom pa poklopiti drugom polovicom biskvita. Po­suti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakU Koprivnici otvorena trgovina križevačkog Poljocentra
Sljedeći članakEKO VIN-MAS-FOOD sajam proizvođača vina, maslinovog ulja i hrane
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.