width=– 700 g trešanja
– 3 jaja
– 2 žumanjka
– 100 g smeđ eg šećera
– 100 g brašna
– 25 dl mlijeka
– 60 g maslaca
– sol
– 1 mala žlica ekstrakta vanilije
– 1 vanilin šećer
– 2 žlice meda

Trešnje operite i očistite od koštica. Maslac rastopite. Izmiksajte jaja, žumanjke, šećer, vanilin šećer, ekstrakt vanilije i sol. Dodajte brašno, rastopljeni maslac i mlijeko i sve zajedno izmiksajte. U tavu stavite malo maslaca, trešnje i med. Prepržite oko 2 do 3 minute pa dodajte u prethodno dobivenu smjesu. Smjesu izlijte u posudu za pečenje, te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 ºC oko 45 minuta. Kolač ukrasite šećerom u prahu i poslužite.

Prethodni članakKrispići
Sljedeći članakNutella kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.