width=– 40 dag brašna od kestena
– 4-8 žlica šećera
– 1 naranča
– prstohvat soli
– 4 žlice djevičanskog maslinovog ulja
– 10 dag grožđ ica
– 5 dag pinjola

Naranču operite i ogulite. Koricu isjeckajte na jako sitne komadiće, pomiješajte ju s brašnom od kestena, šećerom, soli i 500 ml vode. Sve dobro izmutite, te dodajte 2 žlice maslinovog ulja. Dobiveno tijesto ostavite da se odmori jedan sat. U međ uvremenu grožđ ice prelijte toplom vodom i pustite ih da odstoje. Kalup s promjerom od 26 cm namastite, te u njega utisnite tijesto. Grožđ ice ocijedite, a zatim ih zajedno s pinjolima pospite po tijestu. (Po želji možete dodati i malo ružmarina) Preostale dvije žlice maslinovog ulja nakapajte na tijesto. Kolač pecite oko 30 – 40 minuta na 180 º.

Prethodni članakMjesečeve tortice
Sljedeći članakKolač od nara
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.