Podloga (za oko 22 komada):

✦25 dag mljevenih keksa

✦18 dag maslaca

✦1 žlica meda

Priprema: Otopiti maslac i u njega dodati žlicu meda. Umiješati mljevene kekse i dobro povezati. U metalne kalupe za košarice, pret­hodno namočene vodom, staviti prozirnu foliju i utisnuti žlicu smjese od keksa. Prstima utiskivati smjesu po rubovima i dnu kalupa. Staviti košarice s kalupima u zamrzivač.

Žele:

✦1 crveni preljev za torte

✦3 žlice šećera

✦2 šake trešanja

Priprema: Preljev pripremiti prema uputa­ma na vrećici zajedno s šećerom. Na kraju dodati trešnje. Ostaviti da se malo ohladi, pa puniti košarice u kalupima. Potpuno ohladi­ti, pa pažljivo vaditi iz kalupa.

Krema:

✦15 dag čokolade za kuhanje

✦4 dcl vrhnja za šlag

Priprema: Čokoladu otopiti i malo ohladiti kroz par minuta. Vrhnje istući, ali ne do kraja, te dodati čokoladu i izmiksati u čvrsti šlag. Na ohlađene košarice nanositi kremu pomoću slastičarske vrećice. Vrh svake košarice ukra­siti ribanom čokoladom i jednom trešnjom.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakJoš jedan EU projekt Turističke zajednice Zagrebačke županije
Sljedeći članakTortice s bijelom čokoladom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.