Coco – gris užitak. Super jednostavan i brz kolač za sve ljubitelje kremastih i sočnih kolača s grisom koji uspiju baš svima, a još brže nestaju s tanjura.

 width=Krema I:
4 dcl mlijeka
6 žlica šećera
1 žlica ruma
3-4 žlice grisa
3 žlice kokosa

Krema II:
4 dcl mlijeka
6 žlica šećera
10 dag čokolade za kuhanje
3-4 žlice grisa
1 žlica ruma

Priprema kreme I: Staviti kuhati mlijeko i šećer. Kad zakuha, staviti gris i kuhati dok se ne zgusne. U vruće dodati rum i kokos. Staviti u manji kalup obložen papirom za pečenje.

Priprema kreme II: U mlijeko dodati sjeckanu čokoladu i šećer pa miješati dok ne zakuha. Dodati griz i kuhati dok se ne zgusne. Na kraju dodati rum i preliti preko svijetle kreme. Posipati kokosovim brašnom pa dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakŠape od kokosa
Sljedeći članakLedeno nebo
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.