Sastojci:
✦1 pakiranje kora za pitu
✦500 g čokolade za kuhanje
✦500 ml vrhnja za šlag
✦200 g sjeckanih oraha ili lješnjaka
✦100 ml ulja
✦500 ml vode
Priprema: Zagrijano vrhnje za šlag preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi. Kalup dimenzije 25 x 35 cm premazati uljem. Prve dvije kore poprskati mješavinom vode i ulja, a treću koru premazati sa smjesom čokolade i vrhnja, te posipati lješnjacima ili orasima. Nastaviti slagati tako da se jedna kora prska, a druga maže i posipava. Zadnje 4 kore samo prskati. Zadnju, 5. koru premazati uljem. Sirovu baklavu narezati na rombove i peći na 180 °C oko 45 minuta. Vruću baklavu zaliti vrućim sirupom.
Preljev:
✦1000 ml vode
✦700 g šećera
✦1 limun
Priprema: Pola limuna narezati na ploške, a drugu polovicu ocijediti, te dodati vodi i šećeru. Zagrijavati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Kada se šećer otopi, kuhati još 15 minuta. Na vruću baklavu poslagati ploške limuna i preliti sa sirupom. Prekriti aluminijskom folijom i na nju staviti kuhinjsku krpu, te ostaviti da se ohladi.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači