Tri čokolade, tri kreme i nula pečenja – zvuči savršeno, zar ne? 🍫✨
Kad poželimo pripremiti nešto posebno, kremasto i bogato, ali nemamo volje paliti pećnicu – ovaj kolač s tri vrste čokolade je pun pogodak! Spoj jednostavne čokoladne podloge od keksa i tri sloja prozračne kreme (tamna, mliječna i bijela čokolada) čini ga savršenim desertom za sve prigode – od vikenda s obitelji do rođendanskih druženja.
Recept dolazi iz naše kuharice “Kolači i torte bez pećnice“, jedne od najomiljenijih zbirki među ljubiteljima slastica koje ne traže kompliciranu pripremu. Ako volite kolače koji izgledaju spektakularno, a zapravo se lako pripremaju – ovaj recept će vas oduševiti!
🥄 Slijedi recept koji će razveseliti i male i velike čokoljupce. Uživajte u svakom sloju!
Podloga:
✦250 ml vode
✦3 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦100 g čokolade za kuhanje
✦100 g margarina
✦350 g petit keksa
Priprema: Vodu, šećer i vanilin šećer prokuhati, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i margarin. Miješati dok se svi sastojci ne otope i sjedine. Odmah umiješati sitno izlomljene petit kekse, dobro promiješati i smjesu rasporediti u kalup dimenzije 28 x 20 cm. Poravnati i staviti u hladnjak dok se priprema krema.
Krema:
✦500 g mascarpone sira
✦1 žličica arome vanilije
✦500 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
✦100 g mliječne čokolade sa lješnjacima
✦2 žlice Lino Lade Gold (ili Nutelle)
✦100 g bijele čokolade
Priprema: Izmikasti mascarpone s aromom vanilije u jednoj posudi, a u drugoj umutiti vrhnje u mekši šlag. Sjediniti ručno, dodajući u mascarpone žlicu po žlicu šlaga. Kremu podijeliti na 3 dijela. U jedan dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu za kuhanje, u drugi otopljenu i malo ohlađenu mliječnu čokoladu s lješnjacima i Lino Ladu gold, a u treći dio otopljenu i malo ohlađenu bijelu čokoladu. Kreme mazati tim redosljedom na podlogu. Kolač dobro ohladiti u hladnjaku.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice
Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Čoko karamel bomba