Tri čokolade, tri kreme i nula pečenja – zvuči savršeno, zar ne? 🍫✨

Kad poželimo pripremiti nešto posebno, kremasto i bogato, ali nemamo volje paliti pećnicu – ovaj kolač s tri vrste čokolade je pun pogodak! Spoj jednostavne čokoladne podloge od keksa i tri sloja prozračne kreme (tamna, mliječna i bijela čokolada) čini ga savršenim desertom za sve prigode – od vikenda s obitelji do rođendanskih druženja.

Recept dolazi iz naše kuharice Kolači i torte bez pećnice, jedne od najomiljenijih zbirki među ljubiteljima slastica koje ne traže kompliciranu pripremu. Ako volite kolače koji izgledaju spektakularno, a zapravo se lako pripremaju – ovaj recept će vas oduševiti!

🥄 Slijedi recept koji će razveseliti i male i velike čokoljupce. Uživajte u svakom sloju!

Podloga:

✦250 ml vode

✦3 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g margarina

✦350 g petit keksa

Priprema: Vodu, šećer i vanilin šećer prokuhati, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i margarin. Miješati dok se svi sastojci ne otope i sjedine. Od­mah umiješati sitno izlomljene petit kekse, dobro promiješati i smjesu rasporediti u kalup dimenzije 28 x 20 cm. Poravnati i staviti u hladnjak dok se pri­prema krema.

Krema:

✦500 g mascarpone sira

✦1 žličica arome vanilije

✦500 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g mliječne čokolade sa lješnjacima

✦2 žlice Lino Lade Gold (ili Nutelle)

✦100 g bijele čokolade

Priprema: Izmikasti mascarpone s aromom vanilije u jednoj posudi, a u drugoj umutiti vrhnje u mekši šlag. Sjediniti ručno, dodajući u mascarpone žlicu po žlicu šlaga. Kremu podijeliti na 3 dijela. U jedan dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu za kuhanje, u drugi otopljenu i malo ohlađenu mli­ječnu čokoladu s lješnjacima i Lino Ladu gold, a u treći dio otopljenu i malo ohlađenu bijelu čokoladu. Kreme mazati tim redosljedom na podlogu. Kolač dobro ohladiti u hladnjaku.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Čoko karamel bomba