width=Podloga (za oko 10 tornjića):
– 20 dag tamne čokolade

Krema:
– 1,5 dcl crnog vina (Teran)
– 10 dag šećera
– 1 dcl mlijeka
– 1,25 dcl vrhnja za šlag
– 3 žumanjka
– 20 dag čokolade za kuhanje

Priprema podloge: Čokoladu otopiti na pari pa preliti na papir za pečenje i poravnati dugačkim nožem. Kad se napola stvrdne, izrezati pravilne krugove i ostaviti da se ohlade i stvrdnu. Pažljivo odvojiti od papira za pečenje.

Priprema kreme: Vino i šećer kuhati oko 10 – 15 minuta dok se količina ne smanji u pola. Zagrijati mlijeko i pola količine slatkog vrhnja. Miksati žumanjke s ostatkom šećera do pjenaste smjese te dodati uz neprekidno miješanje vruće mlijeko i vrhnje. Dodati sirup od vina i na pari rastopljenu i malo ohlađenu čokoladu. Kremu ohladiti pa miksati dok ne posvjetli i postane gušća. Slagati po tri kruga u tornjić koje spojiti pomoću slastičarske vrećice slojem kreme. Ukrasiti bobičastim voćem.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakCandy cane
Sljedeći članakIsplaćeno 40 milijuna kuna za kupnju i uzgoj rasplodnih junica
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.