Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Tijesto:

✦ 3 jaja

✦ 6 žlica šećera

✦ 3 žlice ulja

✦ 3 žlice mlijeka

✦ 3 žlice oštrog brašna

✦ 3 žlice kakaa

✦ 1 žličica praška za pecivo

Priprema: Žumanjke dobro umutiti sa šeće­rom, dodati ulje, pa mlijeko. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, te umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u ka­lup obložen papirom za pečenje, dimenzije 20 x 25 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 10 minuta. Ohladiti.

Krema:

✦ 6 dcl vrhnja za šlag

✦ 30 dag čokolade za kuhanje

✦ 30 dag Milka nougat čokolade

✦ 10 dag maslaca

Priprema: Vrhnje ugrijati do točke vrenja, pa dodati obje vrste sjeckane čokolade i miješati dok se čokolade ne otope. Dodati izrađen ma­slac i kratko izmiksati. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi. Biskvit vodoravno izrezati na 2 dijela, te svaki dio navlažiti mlijekom i rumom. Mazati kremom između biskvita i po vrhu.

Za ukras:

✦ 2 dcl vrhnja za šlag

✦ čokoladni ukrasi

Priprema: Ukrasiti puslicama šlaga i čoko­ladnim ukrasima po želji.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakProizvođačkim organizacijama u sektoru voća i povrća osigurana financijska potpora!
Sljedeći članakU Vukovaru predstavljene strategije poljoprivrede i akvakulture!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.