PRIPREMITE:

Duguljasti kalup od 1 kg

 

Za smjesu od tamne čokolade:

250 g čokolade za kuhanje

2 žlice konjaka

2 jaja

400 ml šlaga

 

Za smjesu od bijele čokolade:

100 g bijele čokolade

1 jaje

150 ml šlaga

Čokoladu za kuhanje izlomite na komadiće, dodajte konjak, rastopite na pari i ostavite da se ohladi. Jaja pjenasto istucite na pari u gustu smjesu. Maknite s pare i miješajte dok se posve ne ohladi. Pjenu od jaja ulijte u ohla đenu smjesu od čokolade i dodajte šlag. Smjesu razdijelite na dva dijela. Jednu polovinu ulijte u kalup (prethodno obložen prozirnom folijom) i ostavite najmanje 15 minuta u zamrzivaču. U međ uvremenu pripremite smjesu od bijele čokolade isto kao i tamnu smjesu. Potom je prelijte preko ohlađ ene smjese od tamne čokolade i opet ostavite u zamrzivaču najmanje 15 minuta.
Drugi dio tamne smjese prelijte preko bijele smjese i ostavite u zamrzivaču da se dobro stisne (30 minuta). Kalup s kolačem okrenite na pladanj, maknite foliju, narežite na šnite i poslužite. šnite se mogu ukrasiti nugat prahom ili šlagom, po želji.

Prethodni članakMiš maš
Sljedeći članakŠareni štapići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.