PRIPREMITE:

Duguljasti kalup od 1 kg

 

Za smjesu od tamne čokolade:

250 g čokolade za kuhanje

2 žlice konjaka

2 jaja

400 ml šlaga

 

Za smjesu od bijele čokolade:

100 g bijele čokolade

1 jaje

150 ml šlaga

Čokoladu za kuhanje izlomite na komadiće, dodajte konjak, rastopite na pari i ostavite da se ohladi. Jaja pjenasto istucite na pari u gustu smjesu. Maknite s pare i miješajte dok se posve ne ohladi. Pjenu od jaja ulijte u ohla đenu smjesu od čokolade i dodajte šlag. Smjesu razdijelite na dva dijela. Jednu polovinu ulijte u kalup (prethodno obložen prozirnom folijom) i ostavite najmanje 15 minuta u zamrzivaču. U međ uvremenu pripremite smjesu od bijele čokolade isto kao i tamnu smjesu. Potom je prelijte preko ohlađ ene smjese od tamne čokolade i opet ostavite u zamrzivaču najmanje 15 minuta.
Drugi dio tamne smjese prelijte preko bijele smjese i ostavite u zamrzivaču da se dobro stisne (30 minuta). Kalup s kolačem okrenite na pladanj, maknite foliju, narežite na šnite i poslužite. šnite se mogu ukrasiti nugat prahom ili šlagom, po želji.

Prethodni članakMiš maš
Sljedeći članakŠareni štapići
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.