PRIPREMITE:

3 kg patlidžana

1 kg crvene paprike

1 kg mrkve

100 g šećera

1 dl octa

0,5 l ulja

3 žlice senfa

pola vrećicekonzervansa

sol

Patlidžane operite i ispecite na ploči štednjaka. Papriku takođ er operite i ispecite. Mrkvu operite i skuhajte. Sve povrće ohladite, očistite i sameljite u stroju za mljevenje mesa. Pržite na ulju, dodajte po ukusu šećera, soli i octa. Pržite dok se ne zgusne (kad se na dnu posude počne iza kuhače pojavljivati trag). Pri kraju dodajte senf i konzervans. Toplo ulijte u staklenke i kratko zapecite u umjereno zagrijanoj pećnici. Pećnicu isključite, a staklenke ostavite da se ohlade. Ohla đene povežite celofanom i ostavite na hladnome mjestu.

Prethodni članakGoveđi rep u umaku
Sljedeći članakCrno-bijele šnite
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.