PRIPREMITE:

 

1 kg goveđeg repa

5 glavica luka

1 limun

3 žlice ulja

1 lovorov list

6 zrna papra

sol

0,5 l crnog vina ili mošta

200 g šampinjona

400 g graška

3 rajčice

mljevenu papriku

1 žlicu brašna

Operite i posušite gove đi rep, a potom ga narežite na komade dugačke 4 cm. Očistite i prepolovite luk. Operite limun i odrežite jednu plošku. Zagrijte ulje u posudi s poklopcem. Propržite u njoj komade mesa i luk. Dodajte lovorov list, papar u zrnu i plošku limuna. Posolite i nalijte vino ili mošt. Poklopljeno pirjajte 2 sata na slaboj vatri. Očistite i operite šampinjone. Očistite i operite grašak.
Prelijte rajčice vrućom vodom pa ih ogulite i narežite na sitne kockice. Deset minuta prije završetka kuhanja dodajte mesu gljive, grašak i rajčice. Zacinite solju i mljevenom crvenom paprikom. Izmiješajte 1 žlicu brašna i 3 žlice hladne vode pa dodajte umaku da se zgusne.

Prethodni članakJuha od muškatne tikve
Sljedeći članakMiš maš
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.