Goveđi rep u umaku

35

PRIPREMITE:

 

1 kg goveđeg repa

5 glavica luka

1 limun

3 žlice ulja

1 lovorov list

6 zrna papra

sol

0,5 l crnog vina ili mošta

200 g šampinjona

400 g graška

3 rajčice

mljevenu papriku

1 žlicu brašna

Operite i posušite gove đi rep, a potom ga narežite na komade dugačke 4 cm. Očistite i prepolovite luk. Operite limun i odrežite jednu plošku. Zagrijte ulje u posudi s poklopcem. Propržite u njoj komade mesa i luk. Dodajte lovorov list, papar u zrnu i plošku limuna. Posolite i nalijte vino ili mošt. Poklopljeno pirjajte 2 sata na slaboj vatri. Očistite i operite šampinjone. Očistite i operite grašak.
Prelijte rajčice vrućom vodom pa ih ogulite i narežite na sitne kockice. Deset minuta prije završetka kuhanja dodajte mesu gljive, grašak i rajčice. Zacinite solju i mljevenom crvenom paprikom. Izmiješajte 1 žlicu brašna i 3 žlice hladne vode pa dodajte umaku da se zgusne.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakJuha od muškatne tikve
Sljedeći članakMiš maš
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.