PRIPREMITE:

300 g muškatne tikve
2 žlice brašna

2 žlice ulja

1dl vrhnja za kuhanje (običnog vrhnja ili mlijeka)

malo soli

ružmarina

papra

Muškatnu tikvu ogulite, odvojite središnji dio i izrežite na velike kocke (2 cm). Skuhajte na pari ili ispecite u pečnici pod folijom dok ne omekša. Možete je i kuhati u malo vode, vodu nemojte baciti. Na ulju propržite brašno dok se ne počne rumenjeti. Zalijte vrhnjem za kuhanje, promiješajte pa dodajte 1 l vode i kockice tikve, koju ste izmiksali.
Na kraju dodajte ružmarin i pustite da kipi par minuta, uz miješanje.

Prethodni članakKruh naš svagdanji
Sljedeći članakGoveđi rep u umaku
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.