Meksička juha

88

– 40 g maslaca
– 1 luk
– 500 g kukuruza
– 1 l pileće juhe
– 150 ml vrhnja za kuhanje
– sol i papar
– svježi peršin

Kukuruz očistite i skuhajte, ohladite i skinite s klipa, a možete upotrijebiti i kukuruz iz konzerve. Luk očistite i sitno nasjeckajte, zatim rastopite maslac, dodajte usitnjeni luk i propržite oko 5 minuta na laganoj vatri dok ne omekša. Dodajte kukuruz i pileću juhu, pojačajte vatru i pustite da proključa, zatim smanjite vatru i nastavite kuhati još 10-tak minuta. Potom izmiksajte juhu s štapnim mikserom, ponovno je vratite na vatru. Miješajte dok se sve dobro ne sjedini i juha lagano zgusne. Na kraju umiješajte i vrhnje za kuhanje, kuhajte još 2-3 minute uz neprestano miješanje, te dodajte soli i papra po potrebi. Pripazite da juha ne zakuha jer bi se tako mogla prejako zgrušati. Na kraju juhu poslužite ukrašenu nasjeckanim peršinom.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakListopadski gulaš
Sljedeći članakJesenske fritule
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.