Pripremite:

– 40 g maslaca
– 1 luk
– 500 g kukuruza
– 1 l pileće juhe
– 150 ml vrhnja za kuhanje
– sol i papar
– svježi peršin

Priprema:

Kukuruz u klipu očistite i skuhajte zatim ohladite i skinite s klipa, a možete upotrijebiti i kukuruz iz konzerve.

Luk očistite i sitno nasjeckajte, zatim rastopite maslac, dodajte usitnjeni luk i propržite oko 5 minuta na laganoj vatri dok ne omekša.

Dodajte kukuruz i pileću juhu, pojačajte vatru i pustite da proključa, zatim smanjite vatru i nastavite kuhati još 10-tak minuta.

Potom izmiksajte juhu sa štapnim mikserom, ponovno je vratite na vatru. Miješajte dok se sve dobro ne sjedini i juha lagano zgusne.

Na kraju umiješajte i vrhnje za kuhanje. Kuhajte još 2-3 minute uz neprestano miješanje, te dodajte soli i papra po potrebi.

Pripazite da juha ne zakuha jer bi se tako mogla prejako zgrušati.

Na kraju juhu poslužite ukrašenu nasjeckanim peršinom.

Prethodni članakListopadski gulaš
Sljedeći članakJesenske fritule
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.