Okrijepljujuća juhica

24

– 6 šnita slanine
– 1 glavica luka
– malo maslinovog ulja
– 1 kg krumpira narezan na kockice
– 1 poriluk
– 2-3 mrkve
– 1 celer
– 1,5 l jušnog temeljca
– sol
– papar
– 1/2 žličice ljute mljevene paprike
– 100 g naribanog sira (gauda, trapist)

U tavi prepecite slaninu, te osušite na kuhinjskom papiru. U istu tavu dodajte maslinovo ulje, narezani luk, mrkvu, celer i poriluk, te dinstajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte jušni temeljac i krumpir, te začinite mljevenom paprikom i paprom. Kuhajte dok krumpir i mrkva ne omekšaju. Dodajte naribani sir i miješajte dok se sir ne rastopi. Slaninu narežite na kockice i dodajte u juhu. Promiješajte i posolite po ukusu. Ukrasite nasjeckanim peršinom.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMože li se točno u dan odrediti rok berbe?
Sljedeći članakLoptice
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.