Pripremite:

– oko 500 g janjećeg mesa isjeckanog na kockice
– 1 glavica luka
– 2-3 mrkve
– 1 peršin i pastrnjak
– 1 krumpir
– 1 šalica graška
– sol i papar
– vezica peršinovog lista
– malo soka od limuna
– kiselo vrhnje

Priprema:

Luk narežite na kockice i kratko ga propržite na malo ulja. Kada luk zastakli dodajte janjetinu narezanu na kockice. Kada meso porumeni sa svih strana, dodajte i ostalo povrće narezano na kockice i sve prelijte vodom (otprilike 2 l vode). Zatim posolite i popaprite. Možete koristiti i mješavinu smrznutog povrća. Ovu mješavinu nemojte odmah dodavati mesu, već je dodajte desetak minuta pred kraj kuhanja. Poklopite lonac, smanjite temperaturu i poklopljeno kuhajte na vatri dok se meso ne skuha. Prije posluživanje dodajte narezanu vezicu peršinovog lišća. Na kraju u juhu stavite malo soka od limuna i kiselo vrhnje.

Prethodni članakSlatka pizza
Sljedeći članakNasjeckana sarma
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.